Voorbereidingstijd: 10 min.
Bereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten: 500 g Cherry Potatoes,100 g spruitjes, 100 g gerookte zalm, 3 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 1 teen knoflook, 1 rode ui, 2 el olijfolie, zwarte peper, 1 citroen, peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200⁰C. Was de Cherry Potatoes en kook ze 5 min. in water met een snufje zout en de laurierblaadjes tot ze voor de helft gaar zijn.
- Was de rozemarijn en rits de naalden van de takjes. Schil de knoflook en hak deze fijn.
- Schil vervolgens de ui en snijd deze in reepjes. Halveer de Cherry Potatoes en leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier.
- Besprenkel deze met olijfolie en bestrooi de aardappels met zout, peper, rozemarijn en knoflook en bak ze in de over in 5-10 min goudbruin.
- Was de spruitjes en snijd ze kruiselings doormidden.
- Kook ze in water met een snufje zout en laat ze met koud water schrikken. Pluk de gerookte zalm in stukken.
- Serveer de aardappel, spruitjes, zalm en de ui op een bord en sprenkel wat citroen en olijfolie over het bord.
- Naar gewenst wat zout en peper toevoegen.
De salade smaakt het beste wanneer de aardappels nog warm zijn.