Het kleinste
rode aardappeltje

van Nederland

 

Het kleinste
rode aardappeltje

van Nederland

 

Het kleinste
rode aardappeltje

van Nederland

Een feestmaal met Cherry Potatoes

By | Blog, Nieuws | No Comments

Het is bijna zover! Dan heb ik het natuurlijk over de feestdagen. Waarschijnlijk heb jij al een menu klaar vol recepten die je de gasten gaat serveren. Of misschien zoek je nog inspiratie? Geen zorgen, wij delen de lekkerste recepten, speciaal voor de feestdagen met je.

Cherry Potatoes met spitskool en beenham
Cherry Potatoes a la creme
Cherry Potatoes op Griekse wijze

Zo vlak voor de jaarwisseling ga je voor een simpele, maar toch smakelijke snack. Zo kun je het nog wel een aantal uurtjes volhouden ;).

Warme gerechten voor koude dagen

By | Blog, Nieuws | No Comments

Wanneer het buiten koud is, eten we graag gerechten die ons opwarmen en waar we energie van krijgen. Aardappels zetten we dit seizoen dan ook graag op tafel. Deze recepten hebben wij geselecteerd speciaal voor de koude dagen waarom je met een dampend bord wil genieten van een stevige maaltijd. Wat dacht je van een stoofpot met kip, goulash of maak Cherry Potatoes met champignons.

Speciaal voor de kids

By | Blog, Nieuws | No Comments

Welk kind is er niet dol op frietjes of gebakken aardappels? Deze mogen dan ook niet ontbreken op het menu voor de kleintjes. Dit zijn drie recepten waar jij je zoontje of dochtertje (en jezelf misschien ook wel ;)) erg blij mee maakt.

De twister heb je vast al een keer voorbij zien komen. Het ziet er lastig uit, maar eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. En het resultaat is prachtig.

Gefrituurde Cherry Potatoes zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Serveer ze met een saus naar keuze. Je kunt ook zelf een dip maken door mayonaise te mengen met verschillende kruiden. Zo maak je van een simpel gerecht iets speciaals.

gefrituurde cherry potatoes

En natuurlijk mogen de kipvingers met gebakken aardappels en zelfgemaakt appelmoes niet ontbreken. Wat een traktatie!

Nieuwe oogst

By | Blog, Nieuws | No Comments

WE ZIJN ER WEER!
De nieuwe oogst Cherry Potatoes ligt binnenkort weer in de supermarkt. Het kleinste rode aardappeltje dat zonder te wassen of te schillen zo de pan in gaat. Heb jij ze ook zo gemist?

Natuurlijk delen we weer een aantal lekkere recepten zodat jij een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten met je favoriete aardappel.

 

Maaltijdboxen

By | Blog, Nieuws | No Comments

Cherry Potatoes worden steeds vaker een onderdeel van inspirerende maaltijdboxen! De kleine rode krielaardappeltjes komen binnenkort in de Mathijs maaltijdbox en deze week zijn ze te vinden in de Hello Fresh Originalbox. Heb je de box gemist? Hier kun je het recept nog een keer downloaden! Het recept, Cherry Potatoes met kipfilethaasjes en little gem, is perfect voor de kids en is lactose- en glutenvrij!

Cherry Potatoes Hello Fresh

Cherry Potatoes worden steeds vaker een onderdeel van maaltijdboxen

Rode vitaminebommetjes in de winter

By | Blog, Nieuws | No Comments

Niet alle gezonde en bijzondere ingrediënten hoeven van ver te komen!  De kleine rode krielaardappeltjes komen van eigen bodem en zijn niet alleen ontzettend lekker maar ook eenvoudig te bereiden. Door het dunne schilletje hoeven de aardappeltjes niet geschild te worden en krijg je meer vitamines binnen. Cherry Potatoes zijn goed toepasbaar in winterse gerechten zoals Goulash,  stoofpot met kip en Cherry Potatoes met peer en beenham.  De rode vitaminebommetjes zijn tijdens de koude maanden onmisbaar en zijn ook niet voor niets in de Schijf van Vijf terug te vinden. De aardappel bevat nuttige voedingsstoffen en zijn een perfecte basis voor veel gerechten! Cherry Potatoes kunnen worden gebakken, gegrild, gestoomd, gefrituurd en koud worden geserveerd.

Goulash met cherry potatoes

De rode vitaminebommetjes zijn tijdens de koude maanden onmisbaar!

Hoor wie klopt daar kinderen…

By | Blog, Nieuws | No Comments

Een van de drukste maar ook gezelligste maanden staat weer voor de deur. Pakjesavond is weer in aantocht en de nodige recepteninspiratie wordt weer in huis gehaald. Cherry Potatoes zijn op vele manieren te bereiden en vallen goed in de smaak bij zowel kinderen als volwassenen! De gefrituurde Cherry Potatoes met dipsaus zijn binnen no-time klaar en perfect als borrelhapje op 5 december. Ook de Cherry Potatoes kapsalon is populair onder kinderen en leuk voor speciale gelegenheden! Daarnaast kun je de kapsalon zo gezond maken als je zelf wilt. Wil je vooral de Sint in het zonnetje zetten? Dan zijn de Cherry Potatoes op Spaanse wijze  de beste keus!

Cherry potatoes op Spaanse wijze

Cherry Potatoes zijn eenvoudig te bereiden op drukke feestdagen!

Oogst in detail

By | Blog, Nieuws | No Comments

Na een mooi groeiseizoen van 95 dagen is de Cherry Potato volgroeid. Het loof sterft op natuurlijke wijze af. Dan weten we dat het moment van het aardappels rooien is aan gebroken. Op 10 augustus zijn we gestart met het rooien van het kleinste aardappeltje van Nederland. Altijd weer een spannend en vreugdevol moment. De kwaliteit is uitstekend en ze zien er goed uit. Daar moeten we wel wat voor doen. Omdat ze klein zijn moet de rooimachine speciaal afgesteld worden, want we willen niet dat onze krieltjes achterblijven in de grond of dat er veel grondkluitjes tussen de aardappeltjes zitten, die we uiteraard niet mee willen verpakken.

Wist je dat van 10 voetbalvelden (=1 hectare) 50 ton Cherry Potatoes worden geoogst? Dit in vergelijking met de “grote” aardappels waar ca. 75 ton per hectare wordt geoogst.

Favoriete smaak, best moeilijk

By | Blog, Nieuws | No Comments

Mij, als speciaal teler van krielaardappelen wordt weleens gevraagd naar mij favoriete recept met Cherry Potatoes. Best een lastige vraag, omdat onze rode aardappeltje echt overal bij past. Vanwege het vastkokende karakter, de volle smaak en de verschillende manieren van bereiden in de schil. Best handig, dat je ze niet hoeft te schillen. Kortom, een gezonde alleskunner. Past daardoor in allerlei verschillende gerechten. Zelf vind ik Cherry Potatoes als gebakken aardappel heerlijk. Doorsnijden, kort voorkoken en bakken maar. Heerlijk, dat knapperige gebakken schilletje met de volle, bijna romige smaak van aardappel. Bijna zonde om er zeezout en kruiden over de strooien.

Cherry Potatoes hoeven niet geschild te worden, maar kunnen direct worden gebakken in pan, oven of wok.

Puur op karakter

By | Blog, Nieuws | No Comments

Even leek het erop dat onze Cherry Potatoes het afgekeurde aardappelras van Nederland zou worden. Te klein, Te kort groeiseizoen, te weinig kilo’s. Dus geen aardappel die bedrijfseconomisch interessant is voor de professionele aardappelteler. Gelukkig konden wij pootgoed krijgen en zijn we gaan pionieren om de teelt onder de knie te krijgen. Lastig, maar niet onmogelijk. Op dit moment zijn we de enige, exclusieve teler, die het goed kan vinden met deze eigenzinnige krielaardappel. Het is een kwestie van volhouden, maar steeds meer consumenten weten de Cherry Potato te vinden en te waarderen. Nog niet te koop bij u in de buurt? Vraag ernaar bij de groenteman of de supermarkt in de buurt.

Cherry Potatoes, het kleinste aardappeltje van Nederland dat niet overal te koop is.

Plezierig eten met de kids

By | Blog, Nieuws | No Comments

Genieten van lekker en gezond eten. Met elkaar als gezin of met de kleinkinderen, dat willen we toch allemaal. Dat kan zeker met Cherry Potatoes. Je kunt er ook bij vertellen, dat aardappelen in de grond groeien en dat is leuk voor kinderen om te weten. Het kleinste aardappeltje van Nederland is op vele manier te bereiden en lukt altijd. En schillen is niet nodig, dus dat is wel zo makkelijk en veilig. Door de sterke schil en het feit dat ze vastkokend zijn ze geschikt voor verschillende bereidingen vallen ze zeker in de smaak. Wat dacht je van gefrituurde krieltjes in een puntzak, met daarbij zelfgemaakte appelmoes en scharrelkip nuggets?  Reken maar, dat de woensdagmiddag niet meer stuk kan!

Smullen van krielaardappel met schil uit de frituur is een gezonde traktatie.

Wist je dat van 10 voetbalvelden (=1 hectare) 20 ton Cherry Potatoes worden geoogst? Dit in vergelijking met de “grote” aardappels waar ca. 50 ton per hectare wordt geoogst.