Het kleinste
rode aardappeltje

van Nederland

 

Het kleinste
rode aardappeltje

van Nederland

 

Het kleinste
rode aardappeltje

van Nederland

Speciale teelt!

Cherry Potatoes, het kleinste aardappeltje van Nederland,  telen we met veel aandacht voor natuur en milieu.

Het aardappeltje krijgt de tijd om volledig uit te groeien tot een volwassen krielaardappeltje.

We telen de aardappeltjes op lichte kleigronden met een goede structuur, zodat de kleine tere wortels goed de grond in kunnen gaan. De kleigronden geven de aardappeltjes een mooie gladde rode schil.

Bemesting op maat is noodzakelijk. Zo dicht mogelijk toedienen bij de wortels is belangrijk, zodat weinig voedingsstoffen verloren gaan. Bovendien is dit ook goed voor het milieu.

Op tijd en regelmatig water geven is nodig, zodat het fijne loof mooi lang groen blijft en er veel knolletjes groeien. Vochtige vruchtbare grond is belangrijk voor een goede knolzetting (het aantal cherry potatoes per plant).

Al na ongeveer 75 dagen sterft het loof op een natuurlijke wijze af. Alle energie zit dan al in de volledig volgroeide kleine knolletjes, dus net zoals bij de “grote aardappels”. Zodra de schil op natuurlijke wijze is afgerijpt en sterk genoeg is, kunnen we oogsten.

Omdat de knolletjes zo klein zijn, hebben we de rooimachine aangepast, zodat zelfs de kleinste knolletjes niet achterblijven in de kleigrond of verdwijnen tussen de kluitjes.

Na de oogst gaan de kleine aardappeltjes direct in de kisten, dat is goed voor het behoud van de kwaliteit.

Door een constante temperatuur in de bewaring kunnen de aardappelen op een natuurlijke manier bewaard worden, dus zonder toevoeging van chemische middelen.

Direct vanuit de kisten worden de aardappeltjes gewassen en verpakt om zo rechtstreeks naar de winkel of horeca te gaan. Zo weten jullie altijd waar ze vandaan komen.

Door alle inspanningen en aanpassingen maar zeker ook door de passie voor dit bijzondere aardappeltje is het ons gelukt dit unieke, kleine, smaakvolle aardappeltje voor jullie te telen.

 

Groet, Team Cherry Potatoes

aardappel liefhebbers, telers