Voorbereidingstijd: 15 min.
Kook-/baktijd: 15-20 min.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 300 g Cherry Potatoes, gekookt en gehalveerd
- 1 kipfilet, in lange dunne reepjes gesneden
- eiwit van een paar eieren
- zakje panko paneermeel
- 4-6 el bloem
Voor de appelmoes:
- 500 g goedreinet appel, geschild en in blokjes gesneden
- 75 ml kokend water
- 25 g suiker
- snufje gemalen kaneel
Bereiding:
- Kook de Cherry Potatoes gaar volgens de instructie op de verpakking. Halveer ze.
- Verwarm een frituurpan op 180º C.
- Maak de appelmoes door de ingrediënten (zonder de kaneel) in een pan te koken tot het de gewenste structuur heeft. Voeg naar smaak kaneel toe.
- Haal de stukjes kipfilet door de bloem tot ze goed bedekt zijn.
- Haal ze door het eiwit en bedek ze daarna met panka. Frituur de stukken kip tot de buitenkant mooi bruin is en de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 2-4 min.
- Frituur de Cherry Potatoes tot ze goudbruin zijn.
- Serveer het geheel met de appelmoes.
Tip: Serveer met een lekkere rauwkost