Voorbereidingstijd: 15 min.
Kook-/baktijd: 15-20 min.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 300 g Cherry Potatoes, gekookt en gehalveerd
  • 1 kipfilet, in lange dunne reepjes gesneden
  • eiwit van een paar eieren
  • zakje panko paneermeel
  • 4-6 el bloem

Voor de appelmoes:

  • 500 g goedreinet appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 75 ml kokend water
  • 25 g suiker
  • snufje gemalen kaneel

Bereiding:

  1. Kook de Cherry Potatoes gaar volgens de instructie op de verpakking. Halveer ze.
  2. Verwarm een frituurpan op 180º C.
  3. Maak de appelmoes door de ingrediënten (zonder de kaneel) in een pan te koken tot het de gewenste structuur heeft. Voeg naar smaak kaneel toe.
  4. Haal de stukjes kipfilet door de bloem tot ze goed bedekt zijn.
  5. Haal ze door het eiwit en bedek ze daarna met panka. Frituur de stukken kip tot de buitenkant mooi bruin is en de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 2-4 min.
  6. Frituur de Cherry Potatoes tot ze goudbruin zijn.
  7. Serveer het geheel met de appelmoes.

Tip: Serveer met een lekkere rauwkost