Voorbereidingstijd: 20 min.
Kook-/baktijd: 35-40 min.
Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 300 g Cherry Potatoes, gekookt
- 3 takjes rozemarijn
- 5 tenen knoflook
- 2 el olie
- 2 el boter
Voor de ratatouille:
- 1/2 winterpeen
- 1/2 courgette, geel
- 1/2 courgette, groen
- 1/2 aubergine
- 2 tomaten
- 100 g passata
- 2 takjes verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
- peper en zout
Bereiding:
- Kook de Cherry Potatoes volgens de instructies op de verpakking gaar. Ga ondertussen verder met het voorbereiden van de rest van het recept.
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven-/onderwarmte.
- Snijd de groenten in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Je kunt het ook met een scherp mes doen.
- Doe de passata in de ovenschaal met de oregano en wat peper en zout.
- Rangschik de groenten om en om in de ovenschaal zodat er mooie rijtjes ontstaan.
- Dek af met een stukje bakpapier. Zet de ovenschaal in de oven voor 35-40 min.
- Plet de gekookte Cherry Potatoes door er met een steelpannetje zachtjes op te slaan. Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de Cherry Potatoes toe. Doe de knoflook en rozemarijn in de pan erbij. Voeg de boter toe en bak de Cherry Potatoes mooi krokant.
- Serveer de Cherry Potatoes met de ratatouille.