Tartaar spruitensalade en rode ui

By 20/12/2017Recepten

Tartaar spruitensalade en rode ui

Tartaar spruitensalade en rode ui
Voorbereidingstijd: 15 min. 
Kook-baktijd: 4 min. 

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 10 grote Cherry Potatoes, dun geschaafd of dun gesneden
  • 240 g Weiderund tartaar
  • 8 groene spruiten, grof geraspt
  • 8 paarse spruiten, grof geraspt
  • 1/4 rode ui, fijn gesnipperd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 30 g hazelnoten, grof gehakt

Voor het op smaak brengen van de tartaar:

  • zout en peper
  • sushi azijn
  • olijfolie
  • Worcestershire saus

Bereiding:

  1. Breng de tartaar op smaak met de ingrediënten en zet even afgedekt apart in de koeling.
  2. Rasp de spruiten en doe deze in een mengkom.
  3. Voeg hieraan de rode ui toe en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Laat even op elkaar inwerken.
  4. Breng wat water met zout aan de kook en blancheer hierin de schijfjes Cherry Potatoes voor 4 minuten. Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
  5. Verdeel de tartaar in 4 porties.
  6. Leg een ringsteker op het bord. Leg hierin eerst twee lagen met Cherry Potatoes waarbij je ze een klein beetje overlapt. Schep hierop een deel van de tartaar. Herhaal hetzelfde proces van de Cherry Potatoes nog een keer. Verwijder de steker.
  7. Leg een ringsteker op het bord. Leg hierin eerst twee lagen met Cherry Potatoes waarbij je ze een klein beetje overlapt. Schep hierop een deel van de tartaar. Herhaal hetzelfde proces van de Cherry Potatoes nog een keer. Verwijder de steker.