
Biefstuk met geroosterde groenten uit de oven
Voorbereidingstijd: 10 min.
Kook-baktijd: 10 + 25 min.
Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
- 250 g Cherry Potatoes, gehalveerd
- 350 g spruiten, verhouding 1:1 groene en paarse spruiten, schoongemaakt
- 2 stuks biefstuk, Weiderund
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 1 takje rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- 2 el curry
- 2 el water
- 2 el roomboter om in de bakken
Bereiding:
- Maak de Cherry Potatoes schoon en halveer ze. Breng ze in een pan aan de kook en kook ze 10 min. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
- Breng in een andere pan water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de spruiten voor 1 min. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Meng hierin de spruiten, de cherry potatoes, de rode ui en het takje rozemarijn. Giet hier wat olijfolie bij en voeg daarna wat peper en zout toe.
- Zet het geheel 25 min. net onder het midden van de oven.
- Haal het rund uit de verpakking. Dep het droog met een keukenpapiertje. Bestrooi het vlees met versgemalen zout. Verhit een koekenpan op middelhoog-hoog vuur. Smelt hierin de boter en bak de biefstukken aan beide kanten 2-3 min. Laat even 3 min. rusten. Doe bij het braadvocht de 2 el water en voeg hieraan de curry toe. Roer het geheel goed door elkaar voor een smaakvolle saus. Of maak als alternatief een lekker jus.
- Serveer het geheel op een bord en druppel de saus over het vlees en langs de groenten.