Biefstuk met geroosterde groenten uit de oven

By 20/12/2017Recepten

Biefstuk met geroosterde groenten uit de oven

Biefstuk met geroosterde groenten uit de oven
Voorbereidingstijd: 10 min. 
Kook-baktijd: 10 + 25 min. 

Voor 2-3 personen

Ingrediënten:

  • 250 g Cherry Potatoes, gehalveerd
  • 350 g spruiten, verhouding 1:1 groene en paarse spruiten, schoongemaakt
  • 2 stuks biefstuk, Weiderund
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el curry
  • 2 el water
  • 2 el roomboter om in de bakken

Bereiding:

  1. Maak de Cherry Potatoes schoon en halveer ze. Breng ze in een pan aan de kook en kook ze 10 min. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
  2. Breng in een andere pan water met wat zout aan de kook en blancheer hierin de spruiten voor 1 min. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  4. Meng hierin de spruiten, de cherry potatoes, de rode ui en het takje rozemarijn. Giet hier wat olijfolie bij en voeg daarna wat peper en zout toe.
  5. Zet het geheel 25 min. net onder het midden van de oven.
  6. Haal het rund uit de verpakking. Dep het droog met een keukenpapiertje. Bestrooi het vlees met versgemalen zout. Verhit een koekenpan op middelhoog-hoog vuur. Smelt hierin de boter en bak de biefstukken aan beide kanten 2-3 min. Laat even 3 min. rusten. Doe bij het braadvocht de 2 el water en voeg hieraan de curry toe. Roer het geheel goed door elkaar voor een smaakvolle saus. Of maak als alternatief een lekker jus.
  7. Serveer het geheel op een bord en druppel de saus over het vlees en langs de groenten.