Cherry Potatoes met peer en beenham

Voorbereidingstijd: 15 min.
Bereidingstijd: 60 min.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten: 700 g Cherry Potatoes, 1 beenham naturel, 1/2 spitskool, 4 handperen (bijv. Conference), 200 ml zure room, kaneel, 170 g Roquefort of Blue de Castello, mosterd, boter

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrijk de beenham met mosterd en braad even aan. Leg op een rooster in een braadslee en gaar de beenham verder in de oven tot deze gaar is. Laat 10 min. rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd de halve spitskool in dunne reepjes. Verwarm een pan op het vuur, stoof hierin de spitskool gaar. Verwarm de zure room en voeg de Roquefort of Blue de Castello in blokjes en wat jus van de beenham toe. Roer tot een gladde saus.
  • Kook de Cherry Potatoes in 10 min. Schil de handperen, verwijder steel en klokhuis en snijd in vieren. Bestrooi met kaneel. Doe de peren met wat boter bij de pan met Cherry Potatoes. Laat 10 min. opwarmen. Meng de spitskool met de saus.
  • Serveer het geheel op een bord.

Cherry Potatoes met spitskool en beenham