Cherry Potatoes salade met linzen

Voorbereidingstijd: 15 min.
Bereidingstijd: 25 min.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten: 1 kg Cherry Potatoes, 300 g groene linzen (gewassen), 150 g verse spinazie, 2 el olijfolie, 1 el grof zeezout.
Voor de kruidendressing: 6 el extra vierge olijfolie, 25 g fijngehakte dille, 25 g fijngehakte bieslook, 2 el wijnazijn, 1 tl Dijon mosterd, 1/2 tl honing, 1/2 tl zout, 1/2 tl versgemalen zwarte peper.

  • Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de linzen en kook ze beetgaar.
  • Was de Cherry Potatoes en snijd de grotere zodat alle aardappelen ongeveer dezelfde maat hebben.
  • Kook de Cherry Potatoes 10 min., giet ze af en laat afkoelen.
  • Meng de Cherry Potatoes, als ze afgekoeld zijn, met de olijfolie en het zout.
  • Bak de aardappeltjes gedurende 20 min. goudbruin en krokant in de oven.
  • Meng de ingrediënten voor de kruidendressing in een kom.
  • Meng de warme aardappels in een grote kom met de linzen en de spinazie. Giet de dressing erover en meng tot de aardappelen volledig bedekt zijn en de spinazie wat geslonken is.
  • Serveer de salade koud of warm.

Cherry Potatoes met linzen