Voorbereidingstijd: 10 min.
Bereidingstijd: 25 min.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten: 1 kg Cherry Potatoes, 1 teen knoflook, 100 g pittige geraspte kaas, 125 ml slagroom, 3 kleuren paprikamix, 3 eieren, 8 plakjes chorizo, lente-ui ter garnering

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de aardappeltjes en bereid de aardappeltjes volgens recept op de verpakking. Kook ze iets korter (7 min).
  • Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier wat olie in. Voeg de Cherry Potatoes toe en bak ze 5 min. in de pan.
  • Voeg tijdens het bakken een gesnipperd teentje knoflook toe.
  • Meng in een ovenschaal de volgende ingrediënten: de geraspte kaas, slagroom, paprikamix in blokjes, geklutste eieren en fijn gesneden plakjes chorizo.
  • Klop het geheel met een garde goed door elkaar. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Voeg de aardappeltjes toe aan het mengsel en plaats de schaal in het midden van de oven gedurende 12-15 min tot het mengsel gaar is.
  • Direct na bereiding opdienen met wat fijn gesneden lente-ui.

Het laatste gedeelte kan ook in de koekenpan op laag vuur, rustig afbakken tot het mengsel gestold is.

Cherry potatoes op Spaanse wijze

Leave a Reply