Voorbereidingstijd: 15 min.
Bereidingstijd: 60 min.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten: 750 g Cherry Potatoes, 500 g courgette, 100 g belegen kaas, 400 ml room, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 takjes marjolein, 1 el boter, beetje nootmuskaat, 1/2 bosje lente-uitjes, vet voor de vorm, zout en peper
- Snijd de Cherry Potatoes, knoflook en de courgette in plakjes van een 0.5 cm. Verwarm de oven voor op 180 .
- Vet de bakvorm in. Was de marjolein en snij de blaadjes in grove stukken. Leg de marjolein en de knoflook in de ovenschaal en verdeel de aardappel-en courgetteplakjes eroverheen.
- Bestrooi met wat peper en zout. Rasp vervolgens de kaas. Snipper en fruit de ui totdat deze er ‘glazig’uitziet.
- Voeg de room toe en laat deze tot de helft inkoken. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en vervolgens de helft van de kaas.
- Verdeel de helft van de saus over de ovenschaal. Verdeel hierna de rest van de kaas over gratin en verwarm deze 50 min. in een voorverwarmde oven. Dek de gratin eventueel na 40 min. af zodat de kaas niet te donker wordt.
- Snijd de lente-ui in ringetjes. Garneer de gratin met de lente-ui.