Fish & Chips

Voorbereidingstijd: 15 min.
Kook-/baktijd: 15-20 min.

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 200 g Cherry Potatoes, gekookt en gehalveerd
  • 200 g kabeljauwhaasjes

Voor het bierbeslag:

  • 100 ml bier
  • 50 g bloem
  • 1/2 tl cajunkruiden

Voor de kruidenyoghurt:

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el verse kervel, grofgehakt
  • 1 el verse bieslook, grofgehakt
  • 1 el peterselie, grofgehakt
  • 1 el cornichons, in dunnen ringen gesneden
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de Cherry Potatoes volgens de instructie op de verpakking gaar.
  2. Maak het bierbeslag door de ingrediënten goed met elkaar te mengen met een vork of garde.
  3. Meng alle ingrediënten door de yoghurt. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Frituur de Cherry Potatoes goudbruin in de frituur op 180º C. Bestrooi met wat zout na het bakken.
  5. Snijd de kabeljauwhaasjes in de gewenste stukken. Doop deze in het bierbeslag en leg ze voorzichtig in de frituurpan. Houd ze los van de bodem van de pan ander blijven ze vastplakken. Giet met een lepel wat ,eet van het beslag over de kabeljauw heen wanneer deze in de frituurpan ligt. Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.